پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: مصرف غذا و نوشیدنی های داغ در ظروف یکبار مصرف پلی اتیلنی(پلاستیکی) می تواند سرطان زا باشد.

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: مصرف غذا و نوشیدنی های داغ در ظروف یکبار مصرف پلی اتیلنی(پلاستیکی) می تواند سرطان زا باشد.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ صدیقه احمدی با بیان اینکه در حال حاضر ایران یکی از 10 کشور اول دنیا در استفاده از ظروف یکبار مصرف است، اظهار کرد: مناسب ترین ظروف برای نگهداری مواد غذایی ظروف شیشه ای(پیرکس)، استیل، چینی سالم بدون ترک خوردگی و لب پریدگی، به جای ظروف یکبار مصرف است.


وی افزود: ظروفی را استفاده کنید که دارای پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) باشد و تا حد امکان از ظروف یک بار مصرف استفاده نکنید.


وی با بیان اینکه در صورت نیاز باید از ظروف یک بار مصرف گیاهی استفاده نموود، اذعان داشت: از بطری هایی استفاده کنید که قابلیت شستشو و دوباره پر شدن را دارند که اولویت به ترتیب با ظروف شیشه ای، فلزی و کاغذی است.


ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار ندهید


احمدی اظهار داشت: هرگز بطری آب معدنی یا ظروف پلیمری را در مجاورت نور خورشید قرار ندهید زیرا حرارت و نور خورشید باعث آزاد شدن ترکیبات خطرناک این ظروف شده و احتمال سرطان زایی آن ها را افزایش می دهند.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: ظروف یک بار مصرف بی رنگ و شفاف فقط برای غذا و نوشیدنی های سرد مناسب است.


وی ادامه داد: ظروف یک بار مصرف سفید و فوم دار برای مواد غذایی سرد و گرم ( با دمای پایین تر از 60 درجه) مناسب است.


وی فویل های آلومینیومی را برای مواد غذایی داغ مناسب عنوان و اظهار کرد: از لیوان های کاغذی (گیاهی) برای مایعات گرم استفاده نمایید زیرا این ظروف به طور معمول از نشاسته ذرت، گندم و سیب زمینی تهیه می شوند.


احمدی تصریح نمود: اگرچه کمی این ظروف گیاهی گرانتر از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی هستند اما مواد شیمیایی و سمی کمتری داشته و طی چندین ماه در خاک تجزیه می شوند.


وی همچنین استفاده از بطری های پلیمری برای نگه داری مایعات اسیدی مثل آبلیمو، آبغوره و سرکه را بسیار مضر دانست.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، خاطر نشان کرد: هرگز از بطری های پلاستیکی استفاده شده آب معدنی برای تهیه یخ استفاده نکنید زیرا باعث خروج مواد سرطان زای جداره بطری به درون آب می شود.


احمدی در پایان اذعان داشت: غذاهای طبخ شده حداکثر پس از دو ساعت ماندگاری در این ظروف مصرف و نیز ظروف یک بار مصرف را از مراکز معتبر که از مواد اولیه مرغوب استفاده می کنند، تهیه کنید.21-5